En raison de fortes demandes, les commandes sont expédiées dans un délai de 7 jours.

Veelgestelde Vragen

Bestelling en promoties

Kan ik mijn bestelling annuleren of wijzigen?

Als u uw bestelling wilt annuleren of wijzigen, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We zullen er alles aan doen om aan uw verzoek te voldoen, maar kunnen niet garanderen dat uw bestelling kan worden aangepast zodra deze is ingediend.


Verwerkte bestellingen kunnen niet geannuleerd of gewijzigd worden; u kunt uw artikel retourneren onder voorbehoud van MATTERLY's Retourbeleid.

Zijn alle prijzen op de website inclusief BTW?

Ja. Alle prijzen in onze webwinkel zijn inclusief BTW.

Welke valuta wordt weergegeven op de website?

De prijzen die op onze MATTERLY webshop staan, zijn vermeld in Euro. 


Prestige Carpets / MATTERLY is niet verantwoordelijk voor eventuele verschillen in valutawaarden of wisselkoersen welke uw bank of creditcardmaatschappij kunnen gebruiken bij uw aankoop op onze website. Indien u hierover vragen hebt, neem dan alstublieft contact op met uw bank of creditcardmaatschappij.

Hoe gebruik ik promotiecodes voor mijn bestelling?

Het inwisselen van de promotiecode is eenvoudig:


Voer uw kortingscode in op de betaalpagina of op de bestelling overzicht pagina. (Codes zijn hoofdlettergevoelig). Klik op "Toepassen".


Als uw kortingscode in aanmerking komt, wordt uw korting in het betalingsoverzicht weergegeven. Er kan slechts één kortingscode per bestelling worden geaccepteerd.


Let op: wij behouden ons het recht voor om bestellingen te annuleren indien een niet-geautoriseerde promotiecode wordt gebruikt.

Kan ik een (BTW) factuur krijgen voor mijn bestelling?

Deze wordt meteen verstrekt als onderdeel van uw orderbevestigingsmail.

Waar kan ik de status van mijn bestelling controleren?

Na uw aankoop sturen wij u een e-mail met de gegevens van uw bestelling en de verzendmethode.Als u een geregistreerde account hebt, kunt u de status van uw bestellingen gemakkelijk controleren.

Ga gewoon naar Bestelgeschiedenis bekijken onder Mijn account. Klik daar op een willekeurig bestelnummer voor de volledige bestelgegevens, inclusief het tracking nummer.

Vind je géén antwoord op je vraag? Email ons hier